MANIFEST

CONVOCATÒRIA CIUTADANA COMARQUES DE CASTELLÓ

Les comarques del nord del País Valencià són en aquests moments les que estan sofrint d’una manera més dramàtica la doble crisi econòmica i democràtica en la que es veiem envoltats tots els ciutadans i ciutadanes del País Valencià i de l’Estat Espanyol. L’atur a les nostres comarques és superior al de la resta del País Valencià, amb l’augment interanual més alt de tot l’Estat espanyol. No hi ha cap dubte que aquesta crisi global, a nosaltres ens està afectant molt més que a la resta, perquè el Partit Popular, durant els anys de bonança, va destinar tots els recursos a unflar la bombolla urbanística, al turisme de sol i platja i als grans projectes virtuals sense ningun contingut social. Durant anys projectes inexistents, com Mundo Ilusión o la Ciutat de les Llengües, han devorat els diners que tindrien que haver anat a parar a impulsar la nostra industria, la agricultura i la pesca.

Mentrestant els serveis públics, com l’educació, la sanitat, els serveis socials i molts serveis municipals estan sofrint un procés de degradació i privatització, i així d’aquesta manera el que han sigut drets conquerits pels treballadors i treballadores són ara un negoci ben profitós per a determinades empreses properes al poder.

Per altra banda la corrupció, que ara esgitxa a totes les administracions valencianes, als ciutadans i ciutadanes de Castelló no ens ve de nou, ací portem anys patint les polítiques antidemocràtiques i caciquils del President de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, imputat per greus delictes de corrupció amb el suport de tot el Partit Popular.

Vist aquest panorama resulta imprescindible la construcció d’una alternativa d’esquerres real. Els ciutadans i ciutadanes de les comarques de Castelló que creiem en un futur diferent necessitem una esquerra que no sols faça oposició sinó que articule una vertadera alternativa política, econòmica, social i cultural.

Des de fa molt de temps Esquerra Unida ha tractat d’impulsar estratègies per fer convergir els anhels de transformació en una alternativa política. I, tot admetent alguns èxits parcials, hem de reconèixer que aquests intents han acabat fracassant per diversos motius. I per això pensem que en aquests moments la millor aposta es  la convergència de l’esquerra social al voltant d’Esquerra Unida generant una dinàmica de participació. Tenim clar que sent amb molta diferència la formació de l’esquerra alternativa amb major implantació, presència i pes electoral al País Valencià, ara per ara no és suficient. Cal molta més gent per bastir una esquerra més forta i millor organitzada que siga capaç de donar resposta a les necessitats de la societat.

Cal, doncs, convocar les persones que s’identifiquen amb l’esquerra alternativa i que volen lluitar per uns pobles i unes comarques més sostenibles, més lliures i més solidàries. Aquesta convocatòria ha de representar tots els colors que conformen l’espectre alternatiu, tot apel·lant als diferents matisos ideològics, les diferents preocupacions sectorials i les diferents adscripcions identitàries.

Per construir l’alternativa cal refundar també la política. La desmobilització ciutadana no és un problema menor ni conjuntural sinó conseqüència directa de la pèrdua de confiança en una classe política que es percep llunyana, endogàmica i corporativa, quan no directament corrupta. Per combatre la degradació democràtica, l’esquerra ha de basar la seua acció en els principis de l’ètica, la transparència i l’austeritat, demostrant en la pràctica quotidiana que “una altra manera de fer política és possible”.

 

MANIFEST CONVOCAT`ÒRIA CIUTADANA PER CASTELLÓ
Para los que deseen descargarlo directamente.
MANIFEST Castelló definitiu.doc
Documento Microsoft Word 137.0 KB